Teater att lyssna på

Att lyssna på en berättelse kan vara ganska fantastiskt. Drama för unga på Sveriges radio har gjort teater av några bra böcker. Lyssna!

En astronaut i full utrustning kliver runt i en scifi-rymd med två stora huvuden och en papegoja. sverigesradio.se
Drama för unga från Sveriges radio är teaterföreställningar att lyssna på. Flera av dem bygger på böcker för barn. Några är roliga, andra spännande, sorgliga eller allt på en gång.

Du kan lyssna på föreställningarna via webben eller i appen Sveriges radio play. Det går också att ladda ner avsnitten till en dator eller smart mobil.

Här tipsar vi om några föreställningar. Testa - lyssna!

Böcker att lyssna på

 1. Lyssna på Häxorna

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  När pojkens föräldrar dör får han bo hos sin mormor. Det är hon som berättar om häxorna - och att de hatar barn. Men också hur de kan avslöjas.

 2. Lyssna på Brorsan är kung!

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  När mamma får ett jobb i Malmö över sommaren följer Måns med. Han träffar Mikkel och Nora och får ett oförglömligt sommarlov.

 3. Lyssna på Anne Franks dagbok

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  En tonårings dagbok kan ge dig en liten aning om hur livet var under andra världskriget, för den som var förföljd av nazister. Nu finns Anne Franks dagbok som radioteater, att lyssna på.

 4. Lyssna på F som i sämst

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Tänk att du alltid känner dig sämst på allting. Tänk att du dessutom har en syster som alltid är bäst på allting. Så är det för Jonna.

 5. Lyssna på Bröderna Lejonhjärta

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Skorpan är jättesjuk och rädd för att dö. Då tröstar storebror Jonatan och säger att vi ses i Nangijala, jag kommer strax efter dig. Men det blir inte alls så.

 6. Lyssna på Som trolleri

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Mystiskt, magiskt, spännande och romantiskt. Om Mona som träffar en kille på sommarlovet. En kille som verkligen inte är som alla andra.

 7. Lyssna på Mördarens apa

  Skrivet av: Åsa Zetterström

  Följ med Sally Jones på en äventyrlig resa. Drama för unga har gjort radioteater av Jakob Wegelius äventyrsroman Mördarens apa.

Målgrupp:

Ämnesord

Skrivet av: Åsa Zetterström den 7 april 2022