Talboken kommer

Umeå stadsbibliotek kan hjälpa dig att få talböcker direkt till din talboksspelare. En förutsättning är att du prenumererar på en taltidning.

Talboken kommer på Umeå stadsbibliotek är till för dig som inte använder en dator, smart telefon eller surfplatta för att själv låna talböcker. Personal på stadsbiblioteket kan istället skicka talböcker direkt till din talboksspelare.

Prenumerera på en taltidning

För att du ska kunna använda Talboken kommer måste du ha en prenumeration på en taltidning. I en sådan prenumeration ingår en talboksspelare med internetanslutning. Det behövs för att vi ska kunna skicka talböcker till dig.

Har du inte redan en taltidningsprenumeration finns det en lista med tidningar som finns som taltidningar hos Myndigheten för tillgängliga medier (MTM). Kontakta den tidning du är intresserad av för att få veta pris och annan information om tidningsprenumerationen.

Beställ Talboken kommer

När du har en prenumeration på en taltidning kontaktar du oss på Umeå stadsbibliotek för att komma igång med tjänsten Talboken kommer. Ring på telefonnummer: 090-16 33 11, eller skicka ett mejl till talbok@umea.se.

Informationsfilm om Talboken kommer

Syntolkad informationsfilm om Talboken kommer

Mer om talböcker

  1. Talböcker och Legimus

    Har du svårt att läsa vanlig text kan du låna talböcker. En talbok är en inläst text.

Kontakta oss