Tag och skriv

Inspirationsbok för den som skriver, vill skriva eller vill läsa om andras skrivande.

14 textmakare skriver utifrån olika perspektiv i denna bok som är trevlig att läsa. Det är ingen regelrätt handbok, även om det slinker in något konkret tips emellanåt. Istället reflekterar skribenterna över olika aspekter av sitt skrivande, utifrån tilldelade teman. 

Författarnas tankar

Tag och skriv skulle kunna beskrivas som en antologi med essäer. Det är givande att läsa om författarnas tankar, hantverk och strategier. Åsa Linderborg reflekterar över att skriva självbiografiskt, Sven-Olov Karlsson över landsbygdsperspektivet. Annika Norlin skriver om tillblivelsen av låttexter och Nina Wähä om skrivarkurser som utvecklar läsförmågan. För att nämna några. 

Återkommande är tron på människors förmåga till skrivande, att varje individ har sitt eget unika perspektiv och att det finns många berättelser som aldrig får synas. Dessa uppmuntras särskilt. Oavsett om du själv vill skriva eller bara intresserar dig för hur andra kända samtidsförfattare gör när de skriver är det här en givande bok. 

Fler tips

 1. Så gör jag

  Av: Malmsten, Bodil Tipsat av: Anna Sahlén

  Handbok och inspirationsbok för alla skrivande och läsande människor.

 2. Skriv om och om igen

  Av: Karlsson, Ylva Tipsat av: Åsa Zetterström

  En annorlunda bok om att skriva. Den sprudlar av kreativitet, visar på hundratals möjligheter och får skrivande att verka lustfyllt, en nästan oemotståndlig sysselsättning. Det är bara att sätta igång!

 3. Det är natten

  Av: Ramqvist, Karolina Tipsat av: Mats Enarsson

  85 sidor för alla med intresse för skrivande och läsning. Läs den och få många aha-upplevelser.

 4. Börja skriva

  Av: Nasiell, Annika Tipsat av: Jenny Berggren

  En tunn bok som ändå innehåller massor av information för alla som vill bli bättre på att skriva.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 16 juli 2020