Syskonsjuka, kämpaglöd och en envis framtand

En vardagsnära och mysig högläsningsbok som passar att läsa för 5-åringar och uppåt.

Saga bor med sin mamma och pappa i ett radhus. I ett grannhus bor bästa kompisen Samir och i ett annat en snäll tant med en katt. Saga har också en morfar som hon tycker om att vara med. 

En sexårings vardag

Det finns två andra böcker om Saga men det går bra att läsa Syskonsjuka, kämpaglöd och en envis framtand utan att ha läst de tidigare böckerna. Vi får följa med Saga i de stora händelser som upptar en nybliven sexårings vardag: 

Att tappa första tanden, att fylla år och ha kalas men bli sjuk, att vara ledsen för att man inte har ett syskon men tycka att det är roligt att leka med en hund och sin bästa kompis, och att få följa med och köpa ett nytt skrivbord.

Illustrationer i färg

Det är en vardagsnära och mysig högläsningsbok med många illustrationer i färg av Emma Göthner. De ger extra mycket liv till Saga.

Första boken med Sagasagor heter Studsmatta, simskola och en borttappad tigertass och består också av fem berättelser om Saga. Andra boken heter Fiffiga kroppen och finurliga knoppen och blandar fiktion och fakta om kroppen. Berättelsen i boken är med också i Syskonsjuka, kämpaglöd och en besvärlig framtand.  

  1. Högläsningstips för barn och vuxna

    Artikel Skrivet av: Maria From

    Sommarlov är en perfekt tid för mysiga lässtunder. Barnbibliotekarien Maria From ger sina bästa tips på kapitelböcker. Både lite nyare och ett par gamla godingar.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 31 oktober 2017