Syskonkärlek

Att Romy Kilkenny inte kommer överens med sin mamma och sina halvsyskon är en stor underdrift. När Romys syskon tvingar hem henne från Australien till Irland för att ta hand om deras sjuka mamma ställs många saker på sin spets.

Romy är arkeolog och för tillfället bosatt i Australien. På Irland har hon sin pappa, som hon älskar, trots att han gift om sig och har en liten flicka. Men där finns också Veronica (hennes mamma, men Romy kallar henne sällan det) och halvbrodern Darragh och hans familj. Hennes halvsyster Kathryn lever i New York.

Veronica, Darragh och Kathryn är vackra och framgångsrika. Syskonen har aldrig låtit Romy glömma att hon inte har samma perfekta pappa som de hade och hon har hållits utanför familjeföretaget.

En påtvingad återförening

En dag ringer Darragh och kräver att Romy kommer hem och ser efter Veronica som ska genomgå en ryggoperation. Varken Darragh, hans fru eller Kathryn kan göra plats i sina framgångsrika och betydligt viktigare liv för sysslan men det kan ju Romy, hon gräver ju bara runt i leran efter gamla benbitar.

Romy blir tvingad att resa hem och lämna ett potentiellt jobb och en möjlig kärlek i Australien för att ta hand om en mamma hon endast kan bråka med. Det blir en väldigt turbulent tid för alla familjemedlemmarna. Snart befinner sig alla i familjehemmet, och deras tillvaro vänds upp och ner när Veronica gör något helt oväntat.

En riktig bladvändare som visar de ljusa och mörka sidorna av att tillhöra en familj. Ibland skriker, gråter eller skrattar man med karaktärerna, men man blir väldigt fäst vid dem. Rekommenderas för den som vill läsa en chick lit som tränger djupt in i en familj.

En oväntad semester

Av: Keyes, Marian Tipsat av: Liselotte Beverlöv

Igenkännande och roligt, beskrivs Rachels självförnekande av för mycket party i New York.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 21 juli 2014