Jag jobbar som bibliotekarie på biblioteksbussen. I allmänhet är jag ute med bussen kvällsturen på tisdagar och dagsturen på onsdagar. Resten av veckan sysslar jag med administrativa uppgifter på biblioteksbussens kontor i Väven. Jag köper in både skön- och facklitteratur för vuxna. Själv läser jag gärna skönlitteratur av norska författare på norska. Finlandssvenska författare är jag också speciellt intresserad av.

Boktips

 1. Drömmar och verklighet

  Av: Kellman Larsson, Johan Tipsat av: Synneva Byrkjeland

  Han var med när SVT:s dokumentärfilmsredaktion startade och har gjort fler än 100 dokumentärfilmer. Tom Alandhs röst "har förmågan att sänka blodtrycket" och samtidigt förmedla gripande berättelser från verkligheten.

 2. Heiman

  Av: Bertell, Ann-Luise Tipsat av: Synneva Byrkjeland

  Österbottnisk släktkrönika med dramatik och vackert, poetiskt språk.

 3. Arseniktornet

  Av: Ragde, Anne B Tipsat av: Synneva Byrkjeland

  Tre generationer kvinnors liv suveränt skildrat av författaren till Berlinerpopplarna. Steg för steg följer vi författaren bakåt i tiden för att förstå hur en person både kan vara älskad och hatad.

 4. Spring Kent, spring!

  Av: Lundholm, Kent Tipsat av: Synneva Byrkjeland

  Tack vare sin energiska personlighet har Kent Lundholm hunnit uppleva mycket i livet, men stundom har det varit riktigt svårt. En ofta rolig och lättläst biografi om skrivande och personliga tragedier.

 5. Vänd om min längtan

  Av: Bertell, Ann-Luise Tipsat av: Synneva Byrkjeland

  En gripande berättelse om två syskon som utvandrar från Österbotten till Kanada.

 6. Det tysta köket

  Av: Lerin, Lars Tipsat av: Synneva Byrkjeland

  Ett varmt porträtt av två människor i konstnärens liv, inläst med en sympatisk värmländska. Fina akvareller ackompanjerar berättelsen.

Artiklar

 1. Lars Lerin förblir sig själv

  Skrivet av: Synneva Byrkjeland

  Han är en av Sveriges mest kända målare, har givit ut många böcker och medverkat i både film och tv. I Lars Lerins böcker får vi möta både akvareller och människor.

 2. Käpphästar + biblioteksbussen = sant

  Skrivet av: Synneva Byrkjeland

  Sommarens turer med biblioteksbussen var lite speciella. Den som ville kunde få en låda med material för att göra sin egen käpphäst. Här är resultatet.

 3. På sommarens läslista

  Skrivet av: Anna Sahlén

  Sommar och kanske extra mycket tid till läsning. Vi listar vad som står på bibliotekspersonalens läslistor sommaren 2020.

 4. 5 år: fem favoriter

  Skrivet av: Anna Sahlén

  I november 2019 fyller Väven i Umeå fem år. Vi bad personalen som jobbar i huset att välja fem favoritverk från de senaste fem åren.