Sy själv

Skapa praktiska bruksföremål, sy presenter och gör något av dina tygrester. Kicki Perssons guider passar även den verkliga nybörjaren.

Av: Persson, Kicki
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2019
Låna

Är du nybörjare på sömnad men vill ha göra något användbart? Då kan någon av dessa 32 superenkla sömnadsprojekt vara något för dig.

Guide för minsta steg

Har du några spillbitar över och behöver en uppskattad present så kan du säkert hitta något som passar här. Boken är uppdelad i fyra avsnitt: Köket, Hemma, Praktiskt och Barn. Varje projekt beskrivs med tydliga steg-för-steg-illustrationer och text vilket gör att även den nyaste nybörjaren kommer att lyckas.

Här finns exempelvis sadelskydd till cykeln, förkläden, örngott och praktiska kassar som man verkligen inte kan få för måna av numera. För barn och till barn går det att sy allt från påslakan till napphållare och en pekbok som både går att tvätta och tugga på. Verkligen en fin babypresent.

Retro och loppisfynd

Många av tygerna som används är härligt 70-talsretro vilket gör boken ännu mer lockande. Författarna tipsar också om värdet av att köpa tyger på loppis och andrahandsbutiker. Själv inspirerades jag av de finfina vimplarna som piggar upp både inne och ute, och förvaringsfickor som går att anpassa efter det behov man har. Men först ska jag sy vändbara sittkuddar till mina billiga pallar därhemma. Lurv på en sida, 70-talsbomull på den andra.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Maud Sandström den 13 april 2020