Jag jobbar som bibliotekarie på biblioteksbussen. I allmänhet är jag ute med bussen kvällsturen på tisdagar och dagsturen på onsdagar. Resten av veckan sysslar jag med administrativa uppgifter på biblioteksbussens kontor i Väven. Jag köper in både skön- och facklitteratur för vuxna. Själv läser jag gärna skönlitteratur av norska författare på norska. Finlandssvenska författare är jag också speciellt intresserad av.

Boktips

 1. Heiman

  Av: Bertell, Ann-Luise Tipsat av: Synneva Byrkjeland

  Österbottnisk släktkrönika med dramatik och vackert, poetiskt språk.

 2. Arseniktornet

  Av: Ragde, Anne B Tipsat av: Synneva Byrkjeland

  Tre generationer kvinnors liv suveränt skildrat av författaren till Berlinerpopplarna. Steg för steg följer vi författaren bakåt i tiden för att förstå hur en person både kan vara älskad och hatad.

 3. Spring Kent, spring!

  Av: Lundholm, Kent Tipsat av: Synneva Byrkjeland

  Tack vare sin energiska personlighet har Kent Lundholm hunnit uppleva mycket i livet, men stundom har det varit riktigt svårt. En ofta rolig och lättläst biografi om skrivande och personliga tragedier.

 4. Vänd om min längtan

  Av: Bertell, Ann-Luise Tipsat av: Synneva Byrkjeland

  En gripande berättelse om två syskon som utvandrar från Österbotten till Kanada.

 5. Det tysta köket

  Av: Lerin, Lars Tipsat av: Synneva Byrkjeland

  Ett varmt porträtt av två människor i konstnärens liv, inläst med en sympatisk värmländska. Fina akvareller ackompanjerar berättelsen.

Artiklar

 1. Lars Lerin förblir sig själv

  Skrivet av: Synneva Byrkjeland

  Han är en av Sveriges mest kända målare, har givit ut många böcker och medverkat i både film och tv. I Lars Lerins böcker får vi möta både akvareller och människor.

 2. På sommarens läslista

  Skrivet av: Anna Sahlén

  Sommar och kanske extra mycket tid till läsning. Vi listar vad som står på bibliotekspersonalens läslistor sommaren 2020.

 3. 5 år: fem favoriter

  Skrivet av: Anna Sahlén

  I november 2019 fyller Väven i Umeå fem år. Vi bad personalen som jobbar i huset att välja fem favoritverk från de senaste fem åren.