Artiklar

 1. Rockens svarta månad

  Skrivet av: Olle Öhman

  Med musikhistorien i åtanke var hösten 1970 en mörk tid. Inte mindre än tre inflytelserika artister dog inom en månad. Jimi Hendrix, Janis Joplin och Alan Wilson blev alla bara 27 år.

 2. Krautrock

  Skrivet av: Olle Öhman

  Har ni sett SVT:s litteraturprogram Babel? I så fall har ni kanske lagt märke till den musik-slinga som de brukar lägga i bakgrunden när de presenterar nyheter från den litterära världen.

Visa fler

Tips

 1. Litteratur för amatörer

  Av: Pleijel, Agneta Tipsat av: Olle Öhman

  Här får du veta mer om människor bakom litteratur-namn du känner igen. Författaren guidar läsaren via sina egna texter från 1960-talet och framåt.

 2. Farväl till Berlin

  Av: Isherwood, Christopher Tipsat av: Olle Öhman

  Huvudpersonen med samma namn som författaren iakttar människor runt omkring honom i 30-talets Berlin. En berättelse som senare blev känd musikal med namnet Cabaret.

 3. München

  Av: Harris, Robert Tipsat av: Olle Öhman

  Ett försvarstal för Neville Chamberlain som är underhållande för den historieintresserade.

 4. Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå

  Av: Werner, Jack Tipsat av: Olle Öhman

  Vi lever i den digitaliserade eran, där internet påverkar vår vardag på ett sätt som bara för något år sedan tycktes helt osannolik. Jack Werner ger oss en hjälpande hand hur vi ska förhålla oss till denna förhållandevis nya arena.

 5. Tystnadens triumf

  Av: Byström, Gabriel Tipsat av: Olle Öhman

  Vart är Ungern på väg? Journalisten och författaren Gabriel Byström har svar på några av de frågor som många ställer om Ungerns regering, vilken kallas "närmast nynazistisk" av kritiker.

Visa fler