Tips som jag har skrivit

 1. Zulejcha öppnar ögonen

  Av: Jachina, Guzel Tipsat av: Mattias Nilsson

  Rödgardister dödar Zulejchas familj och tvingar med henne på ett tåg till arbetslägren i Gulag. Läsaren får bevittna historiska händelser genom Zulejchas ögon och hon möter både intressanta människor och fruktansvärda tragedier.

 2. Sorgens princip

  Av: Wåhlin Norén, Pernilla Tipsat av: Mattias Nilsson

  Esther jobbar med att byta ut människors mekaniska proteser i en dystopisk framtid. Jordens klimat är här räddat, men till vilket pris?

 3. Dagordningen

  Av: Vuillard, Éric Tipsat av: Mattias Nilsson

  En roman om Adolf Hitlers oligarker, understödjare och lismare. De var följsamma inför diktatorer despoter och realpolitik under diktatoriska epoker.

 4. Vi

  Av: Zamjatin, Evgenij Ivanovič Tipsat av: Mattias Nilsson

  I ett samhälle som håller rationaliteten som dygd drabbas huvudpersonen av djup disharmoni när han mot sin vilja blir kär.

 5. Blommor till Algy

  Av: Keyes, Daniel Tipsat av: Mattias Nilsson

  En science fiction-klassiker som utmanar samhällets bild av intelligens och människovärde. Charlie går från funktionsnedsatt till supersmart genom ett experiment och kan se på världen med nya ögon. Den är väldigt annorlunda och inte så trivsam.

 6. Svartjobbsfabriken

  Av: Fyrk, Johan Tipsat av: Mattias Nilsson

  När journalisten Johan Fyrk började granska ett byggföretag hittade han en labyrint skapad för myndigheter att gå vilse i.

 7. Sverigevänner

  Av: Lundberg, Jonathan Tipsat av: Mattias Nilsson

  Informationskriget på nätet pågår för fullt. Jonathan Lundberg synar vilka webbplatser som har stått främst i spridningen av sanna och falska, avslöjande och snedvinklade nyheter.

 8. Jag orkar inte mer

  Av: Torp, Elinor Tipsat av: Mattias Nilsson

  Lars blev mobbad tills han blev psykiskt sjuk och begick självmord. Elinor Torp skriver om hur han och andra far illa i dagens arbetsliv.

 9. Radikalare än Hitler

  Av: Dahl, Göran Tipsat av: Mattias Nilsson

  Nedslag i nazistisk idéhistoria som ger en god bild av en spretighet som fanns och präglar högerradikala rörelser.

 10. Vi, skuggorna

  Av: Torp, Elinor Tipsat av: Mattias Nilsson

  I Sverige finns många människor vars arbetskraft utnyttjas av kriminella nätverk. De har ingen röst, inga rättigheter och nästan ingen lön.

Visa fler

Artiklar som jag har skrivit

 1. Ordning på serien: Hain-sviten

  Skrivet av: Mattias Nilsson

  Ursula le Guins Hain-svit är en serie av noveller och romaner som utspelar sig i samma värld, men där varje berättelse är fristående.