Jag ansvarar för inköp av övrigt biblioteksmaterial till Stadsbiblioteket och Umeåregionen. Jag arbetar även som nämndssekreterare för Kulturförvaltningen.


 1. Sagofester med Vita streck och Öjvind

  Skrivet av: Maria Nordenback

  Förskolebarnen i Hörnefors, Umeå och Sävar avslutade sitt arbete kring bilderboken Vita streck och Öjvind med sagofester på Gammlia i Umeå och Bråvallahallen i Hörnefors.

 2. Kom i form med pilates

  Skrivet av: Maria Nordenback

  Med träningsmetoden pilates, en blandning av yoga, stretch och styrketräning, tränar du upp de stora muskelgrupperna i bålen och får bättre kroppskännedom och balans.

 3. Berättelser från Sydafrika

  Skrivet av: Maria Nordenback

  Ålidhemsbiblioteket har haft besök av två sydafrikanska berättare. Lesley Beake och Sindiwe Magona trollband sin publik med berättelser som bjöd på igenkänning och starka känslor.

 4. Smyckespyssel på Ålidhem

  Skrivet av: Maria Nordenback

  Vad ska man hitta på när vädret är trist? På Ålidhemsbiblioteket passade sportlovslediga barn på att göra smycken av pärlor och snäckor.

 5. Sagofest med Hugo i Umeå 2015

  Skrivet av: Maria Nordenback

  Årets sagofest på Västerbottens museum blev en succé, trots regn och kyla. Hundratals barn kom och träffade Hugo, krokodilen som 5-åringarna läst om på sina förskolor under våren.

 6. Pedagogiska boklådor för förskolan

  Skrivet av: Maria Nordenback

  På Ålidhemsbiblioteket finns boklådor med pedagogiskt innehåll som förskolor kan låna. Lådorna har olika teman som utgår från de arbetsområden som förekommer inom förskolan.