Jag arbetar med projektet Språkstart, som är Umeåbibliotekens satsning på de riktigt små barnens språkutveckling. Jag arbetar också med Bibblans högläsningsklubb, en verksamhet som vänder sig till familjer med barn mellan 8 och 12 år. Jag har även hand om avdelningen för mellanåldersböcker och serier för barn och unga. Jag jobbar med Sommarbokens aktiviteter kring sommarläsning för barn mellan 8 och 12 år och bilderboksprojektet Give me five. Jag gör också inlägg här på minabibliotek.se och på Umeå stadsbiblioteks Facebooksida om verksamhet som rör barn- och unga. Jag har även hand om Språkstart och Bibblans högläsningsklubb på Instagram. Ni kan också träffa mig om ni kommer på Bebisramsor eller i bibliotekets informationsdiskar.

Artiklar

 1. Ordskattjakt blev dikter

  Skrivet av: Maria Isberg, Anna Lindström

  I årets Sommarboken på Biblioteksbussen och på Umeå stadsbibliotek kunde en leta efter ord. Ord att skapa diktrader eller dikter av. Här kan du läsa några vinnande dikter.

 2. Ungdomsromaner om sexualbrott, övergrepp och samtycke

  Skrivet av: Maria Isberg

  Vi har listat några ungdomsböcker som på olika sätt handlar om sex. Om hur viktigt det är med samtycke mellan de som är inblandade. Och om när det blir fel, när sex blir övergrepp och brottsligt.

 3. Svaren på de stora frågorna

  Skrivet av: Maria Isberg

  Även de stora frågorna får sina svar på biblioteket. Här hittar du tips på läsning om universum, strängteori, livets och Homo sapiens ursprung.

 4. Hjältedikter – medeltidens stora epos

  Skrivet av: Maria Isberg

  Under medeltiden blev nyskrivna berättelser populära och en ny sorts litteratur växte fram. Folksagor som hade sitt ursprung i en muntlig berättartradition tog form och berättelserna om hjältar som Roland, Beowulf och Sigfried sattes på pränt.

Tips

 1. Arlo Finch i Eldsdalen

  Av: August, John Tipsat av: Maria Isberg

  När Arlo börjar i den underliga scoutkåren får han lära sig helt nya saker. Det finns en magisk parallellvärld och frågan är vilken roll han själv spelar.

 2. En fanfar för bilderboken

  Tipsat av: Maria Isberg

  Det är dags att sätta bilderboken på kartan. Ett steg på vägen är den här boken som lyfter bilderboken som konstform.