Jag är bibliotekarie med särskilt ansvar för skolbiblioteksverksamheten. Jag jobbar med läsfrämjande arbete, medie- och informationskunnighet (MIK) och bibliotekskunskap.

Artiklar

 1. Samhället på Norrbyskär

  Skrivet av: Johanna Dahlgren

  Sommartid utgör Norrbyskär ett spännande utflyktsmål. Jämte den framväxande träindustrin anlades ett helt litet samhälle på skärgårdsöarna utanför Hörnefors.

 2. Hollywood och Hörnefors

  Skrivet av: Johanna Dahlgren

  "Som verksam inom kultursektorn borde jag vara intellektuell och seriös i mina val av TV-program." skriver Johanna Dahlgren i en krönika.

Boktips

 1. Röd zon

  Av: Nordin, Magnus Tipsat av: Johanna Dahlgren

  En ensam kille i ett övergivet Stockholm år 2063. En röd ballong ger honom hopp om att det finns fler överlevare. Men var finns de? Och hur hittar han dem?

 2. Dennis hemlighet

  Av: Walliams, David Tipsat av: Johanna Dahlgren

  Dennis är fotbollskillen med en stor hemlighet. Hur mycket kan han dölja för sin familj? Vad krävs för att han ska våga vara sig själv?

 3. I skuggan av sektor 5

  Av: Häggström, Simon Tipsat av: Johanna Dahlgren

  I Bukarests slum blir de kvinnor som säljer sig själva lätta offer för hallickar och människohandlare. De skickas till Europa och drar in stora summor pengar. I den här boken får vi följa några av kvinnorna, deras hallickar och de poliser som försöker sätta dit människohandlarna och hjälpa kvinnorna.

 4. Undret

  Av: Palacio, R. J Tipsat av: Johanna Dahlgren

  Auggie tycker att alla stirrar på honom eftersom hans ansikte är missbildat. I femte klass ska han för första gången gå i en vanlig skola. Det blir inte lätt.

 5. Färgen på drömmar

  Av: Sepetys, Ruta Tipsat av: Johanna Dahlgren

  Som dotter till en prostituerad i New Orleans på 1950-talet kan stora drömmar verka omöjliga att nå. Trots dåliga odds slutar inte Josie Moraine att kämpa.

 6. Gregor från Ovanjord

  Av: Collins, Suzanne Tipsat av: Johanna Dahlgren

  Pratande kackerlackor, en underjordisk stad, människor med blek hy och lila ögon. Var har Gregor och hans lillasyster egentligen hamnat? Och varför?

 7. Kampen för frihet

  Av: Scarrow, Simon Tipsat av: Johanna Dahlgren

  Marcus bor på en gård med sin pappa och mamma och några slavar. Pappan är en före detta centurion i romerska armén. När de får besök av några okända män förändras deras tillvaro dramatiskt.

 8. Tack vare Winn-Dixie

  Av: DiCamillo, Kate Tipsat av: Johanna Dahlgren

  Vänskapen med en hund kan få oväntade saker att hända. När 10-åriga Opal får med sig en hund hem från affären börjar hennes liv förändras.

 9. Delirium

  Av: Oliver, Lauren Tipsat av: Johanna Dahlgren

  Kärlek är en sjukdom som förr gjorde människor sjuka och olyckliga. Det ses som så allvarligt att alla som fyllt arton måste genomgå en särskild behandling som botar människor från att känna starka känslor.

 10. I gryningen tror jag att mamma ska väcka mig

  Av: Wahldén, Christina Tipsat av: Johanna Dahlgren

  Ombeni kommer ensam till Sverige från östra Kongo. I Sverige är det kallt, mörkt och ensamt. Hon har svårt att sova på nätterna trots att hon äter sömntabletter. När någon skriker väcks minnena till liv och paniken bryter ut.

 11. En bok

  Av: Tullet, Hervé Tipsat av: Johanna Dahlgren

  Skaka, tryck, blås och luta. Det är inte ofta en bilderbok inbjuder till sådana handfasta grepp som Hervé Tullets "En bok".