Jag jobbar som webbredaktör med tekniskt ansvar för Minabibliotek och de digitala medierna.

Artiklar

 1. Sätt betyg på din läsning

  Skrivet av: Annika Winning

  Har du just läst en väldigt bra bok? Eller kanske en riktigt usel? Låt andra veta hur bra eller dålig den var!

 2. Med tåg på semestern

  Skrivet av: Annika Winning

  Intresset för att resa med tåg ökar. Miljöskälen väger tungt, men det finns många andra fördelar. Annika Winning länkar till merläsning, tips och inspiration för dig som vill resa på räls.

 3. Bokhandlar i litteraturen

  Skrivet av: Annika Winning

  Det finns en romantisk bild av den mysiga bokhandeln och av den originella bokhandlaren som alltid vet vilken bok som ska paras ihop med vilken kund. Om den här stereotypen och andra karaktärer kan du läsa om bland våra tips på böcker om bokhandlar.

 4. Fria e-böcker nu direkt från Minabibliotek

  Skrivet av: Annika Winning

  Mycket klassisk svensk litteratur finns tillgänglig gratis som e-böcker. Nu kan du hitta och låna många av dessa böcker direkt här på Minabibliotek.

 5. Res med e-böcker

  Skrivet av: Annika Winning

  E-böcker passar extra bra på semestern. De är lätta att ta med och åtkomliga var du än befinner dig.

 6. Google – mer än en söktjänst

  Skrivet av: Annika Winning

  Google har vuxit enormt sedan starten och handlar idag om mycket mer än bara söka på webben. Här får du lära dig mer om vilka tjänster som sitter ihop och hur det fungerar bakom kulisserna på ditt användarkonto.

 7. Köpstopp och prylbantning

  Skrivet av: Annika Winning

  Du som känner dig tyngd av prylar, eller skulle vilja dra ner på din konsumtion av någon annan anledning, kan hitta lästips här.

 8. Litteratur om tillväxtens gränser

  Skrivet av: Annika Winning

  Sedan 1972 har Världsmiljödagen firats den 5 juni över hela världen. Här på Minabibliotek firar vi med en lista på litteratur om alternativ till en evig ekonomisk tillväxt och om hur vi kan leva mer hållbart.

Visa fler

Tips

 1. Kåda

  Av: Riel, Ane Tipsat av: Annika Winning

  Av alla böcker om hur snett det kan gå i vissa familjer som jag har läst den senaste tiden är den här den mest absurda. Ändå känns skildringen på något sätt helt realistisk.

 2. Den stora bubblan

  Av: Grankvist, Per Tipsat av: Annika Winning

  Om att bekämpa "fake news" och ta sig ut ur filterbubblor, handlar Per Grankvists bok Den stora bubblan.

 3. Den stora utställningen

  Av: Hermanson, Marie Tipsat av: Annika Winning

  På ett äldreboende sitter Otto och minns. Ur hans annars dimmiga minnen stiger hågkomster från våren och sommaren 1923 fram med sällsam skärpa.

 4. Språktidningen

  Tipsat av: Annika Winning

  Språk angår oss alla på ett eller annat sätt. I Språktidningen hittar du allt du kan tänka dig om detta spännande ämne, och lite till! Allt är dessutom roligt och välskrivet.

 5. Pojken som läste Jules Verne

  Av: Grandes, Almudena Tipsat av: Annika Winning

  1939 tog spanska inbördeskriget slut. Men i Andalusiens otillgängliga bergstrakter lever motståndet kvar. Nino växer upp i en liten fattig by i bergen där hans pappa är civilgardist. Sommaren 1947 är Nino nio år, och börjar fundera över det han ser omkring sig.

 6. Alkemistens dotter

  Av: Edenborg, Carl-Michael Tipsat av: Annika Winning

  Rebis uppfostras till att ta släktens stora ansvar vidare. En spännande och fantasifull skröna om alkemi och existensens villkor.

 7. Sans

  Tipsat av: Annika Winning

  Sans är en tidskrift för den som vill tänka lite djupare på olika frågor i tiden. Här blandas de stora världsproblemen med små vardagsfrågor och vetenskapliga dilemman.

 8. Ut ur Kalahari

  Av: Berg, Lasse Tipsat av: Annika Winning

  Under de 50 år författaren rest och levt i Asien och Afrika har världen generellt blivit bättre. Men hur ser egentligen drömmarna om det goda livet ut, och vart är utvecklingen på väg?

Visa fler