Zita i rymden

När Zita ger sig iväg för att rädda kompisen Josef väntar tuffa utmaningar. Eller vad sägs om bomber som kan prata och mekaniska spindlar? Välkommen till ett fantastiskt äventyr.

Zita och Josef är ute och leker när de ser en jättestor grop. Det verkar vara en meteor som har slagit ner. I gropen ligger också något som ser ut som en handkontroll, med en stor röd knapp på.

Josef vill inte, men Zita trycker ändå på knappen. Först händer ingenting, men så hörs en enorm smäll och ett starkt ljussken syns från gropen. Läskiga armar, som tentakler på en bläckfisk, far ut och fångar Josef. På ett ögonblick är han borta.

Helt chockad står Zita ensam kvar. Vad hände? Rädd och ledsen bestämmer hon sig för att försöka rädda sin vän. Zita trycker på den röda knappen och strax syns ljusskenet igen.

Häng med på rymdäventyr

Det här är ett fantastiskt serieäventyr och en rymdresa som jag verkligen rekommenderar. På sin färd möter Zita många roliga figurer och får nya spännande vänner. Hon är en tuff tjej som inte fegar ur när det gäller och det är tur det. Mekaniska spindlar, bomber som kan prata och en jättestor asteroid som hotar väntar henne i en av årets bästa serieböcker.

Läs också

  1. Curly Brackett: Den gömda koden

    Av: Wendt, Johan Tipsat av: Felicia

    En lättläst pusseldeckare om en smart tjej som måste spela sig till frihet. Den får högsta betyg.