We were liars

Cadence Sinclair firar alla sina somrar ihop med kusinerna på en ö som deras morfar äger. Det är en idyll, så länge ingen utmanar familjens ideal.

Det finns inte utrymme för misslyckanden, varken på ön Beechwood eller i familjen Sinclair. Nej, i familjen Sinclair är alla lyckade och framgångsrika. Ingen har några problem. Ingen får ha några problem.

Fyra vänner som möts varje sommar

När Cadence är 15 år lämnar hennes pappa familjen för en annan kvinna. Mamma Penny biter ihop och tar med sig dottern till Beechwood som vanligt. Där har de varit alla somrar tillsammans med mormor och morfar Sinclair, mostrarna och deras barn.

Cadence har två jämnåriga kusiner, Mirren och Johnny. Gat är också där. Han är inte släkt med familjen men har kommit till ön varje sommar sedan de alla var åtta år gamla. Tillsammans bildar de en liten grupp vars vänskap och samhörighet blomstrar, på ön åtminstone.

Men sommaridyllen är också en illusion. Mellan barnens mammor och morföräldrarna pågår ett maktspel. Vem ska ärva familjens förmögenhet? Barnen försöker stå utanför, men kan inte undgå att bli påverkade.

Vaknar upp efter en olycka

Under Cadence femtonde sommar händer det något hemskt. Hon minns nästan ingenting efteråt. Kanske är hon med om en olycka nere vid vattnet. Hon vet inte själv och ingen berättar något. Efteråt får hon svåra migränanfall och kan inte gå i skolan. Hennes kusiner slutar att höra av sig, vilket gör Cadence både ledsen och arg.

Två somrar senare är hon tillbaka på ön. Cadence vill träffa sina kusiner igen och hoppas kunna förstå vad som hänt henne.

En roman om vänskap och kärlek, om sorg och lögner, om att vilja rädda sig själv och andra.

I svensk översättning heter boken Kanske är det allt du behöver veta.

The fever

Av: Abbott, Megan Tipsat av: Anna Sahlén

Unga tjejer på en skola i Dryden blir plötsligt allvarligt sjuka i denna både stillsamma och dramatiska bok.

Kalmars jägarinnor

Av: Folkesson, Tove Tipsat av: Anna Sahlén

Eva och hennes vänner, Kalmars jägarinnor, är en kraft som inte går att tygla i denna läsvärda roman.