Wayward son

Simon Snow har redan räddat världen. Nu måste han bara tänka ut vad han ska göra med resten av sitt liv. Och hur han ska kunna behålla sin pojkvän Baz.

Vi kommer in i efterdyningarna av en stor strid i den magiska världen i Storbritannien, en strid som Simon, hans bästa vän Penelope och hans pojkvän Baz har vunnit tillsammans. Segern kostade Simon hans magi. Nu har de gått vidare från den magiska internatskolan Watford, flyttat till London och börjat läsa på universitetet.

Offrade sin magi

Tillsammans delar de en lägenhet och allt borde vara frid och fröjd. Men Simon har hamnat i en djup depression och lämnar sällan soffan hemma i lägenheten. Utan sin magi känner sig Simon vilsen och oroar sig ständigt för att förlora sin stora kärlek Baz.

Baz oroar sig i sin tur för att Simon ska göra slut med honom. Han kämpar också med en motsägelsefull identitet då han är både magiker och vampyr. Vampyrer är egentligen bannlysta i den magiska världen, men Baz har klarat sig undan eftersom att ingen utom hans närmsta vänner vet om att han är vampyr. 

Åker på roadtrip

Till slut blir Penelope less på dödläget. Hon drar med sig Simon och Baz över Atlanten till USA, där de ska åka på en roadtrip för att hälsa på Simons ex Agatha. Penelope har nämligen fått signaler om att Agatha kan ha råkat ut för stora problem.

Resan visar sig bli en större utmaning än de hade trott, då den magiska världen i USA är väldigt olik den brittiska och har regler som ingen av dem har koll på. 

Spännande och rolig

Det här är en extremt underhållande bok, framför allt i sin skildring av krocken mellan de (väldigt) brittiska huvudpersonerna och den amerikanska miljön. Den är också väldigt spännande och lämpar sig väl för sträckläsning. Framför allt är språket fantastiskt och det vimlar av populärkulturella referenser. Dessutom är Baz och Simon ett par som man verkligen kan ta till sitt hjärta och som läsare hoppas man innerligt att det ska ordna sig för dem.

Wayward son är en fortsättning på boken Carry On av samma författare. 

Fler tips

  1. Eleanor & Park

    Av: Rowell, Rainbow Tipsat av: Maria Nordenback

    Hat vid första ögonkastet. Eleanor är nyinflyttad och det är terminsstart. Den enda plats som verkar ledig i skolbussen är bredvid Park. Så börjar deras vänskap, som sakta men säkert växer till kärlek.