Vren – de glömda rummen

Krig, förlorad teknologi, rymdvarelser och konspirationer av galaktiska proportioner. Med Vren-serien skapar Lotta Olivecrona en annorlunda science fiction med starka fantasy-inslag.

Efter ett galaktiskt krig har Jorden blivit helt isolerat från de övriga solsystem som människorna koloniserat. Hundratals år och många inbördeskrig och epidemier senare har nästan all teknologi på jorden gått förlorad och det som är kvar av den mänskliga befolkningen bor i mindre samhällen och kungadömen i en nästan medeltida miljö.

De enda utomjordiska varelserna som finns kvar på jorden är vrenerna, en slags djurliknande, pälsklädda varelser med rakbladsvassa knivar och klor. De lever isolerade på en liten ö, men de är vildsinta slagskämpar och tas som slavar för att tränas till strid.

Anya hör ett konstigt ljud när hon är på väg hem från internatskolan. Vid stigen hittar hon en död man och en bit in i skogen en fastbunden vren som är halvdöd av törst. Vrenen heter Kirvan och han berättar att den döde mannen är en kurir som skulle föra honom till hans nya ägare.

Anya får vrenen att lova att inte skada henne – för hon vet att de kan vara livsfarliga om de släpps lösa utan kontroll – och bestämmer sig för att ta med den hem till sina föräldrars gård tills de tagit reda på vem ägaren är.

Men det visar sig att all rymdteknologi inte är försvunnen och vrenen är både farligare och mer värdefull än hon trott.

Anya dras in i en sammansvärjning som hotar inte bara kungariket utan också hela jorden.


Fortsättes av:
Vren – Tornens hemlighet
Vren – Evighetens port

 


 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helena Lindblom den 30 april 2009