Vittran

Det här är perfekt sommarläsning. Roligt och spännande när brorsorna Emil och Hannes hittar en superkändis i skogen.

Av: Hedman, Annalena
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2019
Låna

Sommarlovet har just börjat men det är redan den värsta sommaren någonsin. Sverige förlorade mot Tyskland i VM-fotbollen. Skyttekungen och superstjärnan Herman Manieri måste ha fått en black-out. Han sköt ett självmål i krysset. Alltså så himla hemskt.

Ingen fattar hur han kunde. Manieri tvingas gå under jorden, gömma sig. Var och hur är det såklart ingen som vet.

En överraskning i skogen

Fotbollstokiga Hannes och Emil deppar ihop. Men några veckor senare börjar bröderna undersöka dubbla regnbågar och vad som händer där två vatten möts. De går ut i storskogen fastän de inte får.

Där väntar en överraskning. En man som har byggt en massa små hus och kojor. Han verkar vara en överlevnadsexpert. Så ser killarna något de knappt tror är sant. På händerna har mannen fotbollstatueringar - exakt likadana som Herman Manieri har.

Tyvärr har Herman Manieri, för det är han, gjort sig ordentligt illa med en yxa. Nu gäller det att hjälpa till. Snabbt och i största hemlighet. Snart blir hela byn inblandad i Hermans hemlighet.

Annalena Hedman har skrivit en riktig bladvändare. Den är rolig, där finns natur, allvar, Norrlandsfeeling, spänning, sommarlov och en massa fotboll. En perfekt sommarläsning. Läs den själv eller be någon läsa den högt för dig.

Vittran är en av böckerna som tävlar om Barnradions bokpris 2019.

Läs också

  1. Kronan

    Av: Hedman, Annalena Tipsat av: Åsa Zetterström

    Sommarlovets sista dagar blir inte riktigt som Mimmi och Henry har tänkt sig. Istället för att paddla sin flotte måste de lista ut vad det är för märklig krona de har hittat. Och vad sjutton de ska göra med den.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 31 juli 2019