Vinterbröllop

Det överraskande beskedet att Rosie ska gifta sig skakar om både hennes mor och storasyster. Har det inte gått för fort? Och hur ska mamma Maggie göra med sina egna nyheter? Läs en härligt julig feelgood med djup.

När yngsta dottern Rosie ringer och meddelar att hon ska gifta sig om en månad blir Maggie både chockad och bestört. Inte bara för att hon måste flyga över halva jordklotet för att vara med på bröllopet. Inte heller för att Rosie endast har känt sin blivande man Dan i ett halvår.

Familjehemligheter

Framför allt beror det på det som har hänt på hemmaplan när Rosie har varit bortrest. Sådant som Maggie inte har hunnit prata om, med sin yngsta dotter. Maggie och Rosies pappa Nick ska skiljas och han har flyttat ut. Så har det varit ett tag, men inte ens äldsta dottern Kate vet om föräldrarnas skilsmässa.

Kate har i sin tur undvikit mamma Maggie efter en incident på akuten där hon jobbar som läkare. Det har fått Kates självklara livsval att framstå som mer tveksamma. Som överbeskyddande syster bestämmer sig Kate också för att verkligen syna den där Dan i sömmarna. Hon ska ta reda på om det är verklig kärlek mellan honom och Rosie.

Allvar och humor

Vinterbröllop är en härlig och snöig julfeelgod som bygger på stora, allvarliga, mänskliga frågor. Det ger boken ett djup som jag tycker väldigt mycket om. Samtidigt är den otroligt rolig med många dråpliga situationer och en hel del slapstick. Jag gillar verkligen den här boken väldigt mycket.

Fler juliga lästips

  1. Tips från en julälskare

    Skrivet av: Helen Forsberg

    Helen Forsberg på Robertsfors bibliotek älskar att frossa i böcker om pyssel och bakning, njuter av julmusik och filmer, läser julböcker för både vuxna och barn. Här bjuder hon på sina bästa tips för att komma i julstämning.

  2. Kom i julstämning med böcker

    Skrivet av: Anna Sahlén

    Klassiska berättelser, deckare och romaner som utspelar sig i juletid eller julig feelgood. Välj det som passar dig.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 3 december 2021