Vindens skugga

Har man läst Da Vinci-koden och älskar den så kommer man att avguda denna bok.

Boken är fylld av spänning, mystik, olycklig kärlek och otroliga människoöden. Den sveper läsaren med sig från första rad.
 
År 1945 när Daniel Sempera är 10 år får han följa sin pappa till det mystiska biblioteket De bortglömda böckernas gravkammare. Där får han välja en bok som han ska vårda och skydda mot glömska hela livet. Han väljer Vindens skugga av Julián Carax. Eller är det boken som väljer honom?
 
Blir besatt av mysterium
Efter att ha läst den kan han inte tänka på något annat, han blir helt besatt. Han måste bara få veta allt om författaren. Men Juliàn Carax verkar vara ett mysterium som inte många känner till och några böcker av honom går knappt att finna.
 
Under åren som går dyker hela tiden nya händelser upp förknippade med boken som gör honom än mer benägen att lösa gåtan Julián Carax.
 
Jakten på sanningen
Daniel ger sig ut i Barcelona på jakt efter sanningen. Men varför är det så svårt att hitta svar? Varför brände författaren alla exemplar av boken som han kunde hitta, vem är det som gäckar honom och fortsätter bränna de få återstående exemplar som finns och varför är den grymme kommissarien Fumero så intresserad av honom? Ja, många är frågorna.
 
Hjälp får han av Fermín, en lite egen, pratglad men charmig före detta tiggare. Det visar sig att Fermín besitter stor talang i detektivarbete, en oerhörd tillgång i jakten på sanningen om Carax.
 
Detta är ett gåtfullt romantiskt äventyr som fångar en och inte släpper taget förrän boken är slut, ja inte ens då.

Bokens hemsida (på spanska)
 

Syndaflodens år

Av: Mendoza, Eduardo Tipsat av: Staffan Olofsson

Den här passionshistorien utspelar sig i en katalansk by i Francos Spanien.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Birgitta Berggren den 13 oktober 2008