Vilse

Någon bevakar dem. Någon som verkligen vill ha bort dem från fjällen till varje pris.

Av: Berg Johansson, Karina
Språk: Svenska
Publiceringsår: 2016
Låna

Det börjar med ett konfirmationsläger. Några känner varandra sedan länge, andra känner ingen. 30 ungdomar plus ledare ska paddla kanot i jämtlandsfjällen i några dagar.

De blir indelade i grupper och ger sig iväg ut på älven. Till en början håller alla ihop, men två kanoter hamnar på efterkälken. När älven delar sig väljer de fel väg. Istället för att paddla mot det trygga, väntande lägret, paddlar de rakt ut i ingenstans.

För att överleva ensamma i vildmarken måste ungdomarna samarbeta. Lättare sagt än gjort. Olika viljor krockar, hemligheter pyr under ytan och irritationen stiger för varje timme som går. Allt ställs på sin spets när en i gruppen försvinner spårlöst. Vad ungdomarna inte vet är att de är iakttagna av någon som vill ha bort dem från fjället till varje pris.

En spännande ungdomsbok där liv, vänskap och kärlek står på spel i en kamp mot naturen. Du kan inte sluta läsa förrän du vet hur det går.

Läs också

  1. Inte vatten värd

    Av: Lidbo, Ulrika Tipsat av: Annika Edlund

    En skolresa i åttan. Tjejdrama. En tipspromenad. En av tjejerna försvinner. De andra tjejerna lurar läraren och skriver en lapp om att hon var tvungen att åka hem, i förväg. Mardröm. Vad har hänt med Sigga?

  2. Synvilla

    Av: Berg Johansson, Karina Tipsat av: Andrea Ejelöv

    När inget är vad det ser ut att vara.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 16 maj 2017