Vicious

Episk superhjälte-action som kombinerar superkrafter med en hämndhistoria.

Av: Schwab, Victoria
Språk: Engelska
Publiceringsår: 2018
Låna

Jag gillar verkligen den här boken! Vi får följa de två studenterna Eli och Viktor som undersöker människor med extraordinära egenskaper, EO:s, och upptäcker att bakgrunden till krafterna är nära döden-upplevelser. Givetvis iscensätter de detta själva, men det hela utvecklar sig till en kamp mellan två ärkefiender.

Smart och spännande

Det mest extraordinära är hur bra författaren lyckas med att trovärdigt väva in läsaren i berättelsen. Hela tiden finns en osäkerhet över huruvida de som återkommer från dödens grepp fortfarande är hela människor eller om det är något annat som lurar. Karaktärerna är nyanserade för genren och boken bygger upp ett eget superhjältemytos som jag bara kan applådera.

Det är en smart och spännande superhjältehistoria och ett toppentips för den som gillar sånt. Jag hörde talas om boken när den toppade The American Library Associations topplista för fantasy men det tog ett tag innan jag gav den en chans och det ångrar jag inte. Nu när denna delen är avklarad ska jag genast kasta mig på uppföljaren Vengeful.

Fler tips

 1. Shazam

  Av: Johns, Geoff Tipsat av: Tommy Bildström

  En gammal hjälte i ny tappning.

 2. Avgrunden

  Av: Sclavi, Tiziano Tipsat av: Tommy Bildström

  Bestialiska mord i London, en otäck docka, ett mysterium att lösa. Har du inte bekantat dig med mardrömsdetektiven Dylan Dog tidigare är det dags nu.

 3. The Vision

  Av: King, Tom Tipsat av: Tommy Bildström

  Superhjältars vardagsliv skildras i en vriden berättelse som både är mörk och färgglad.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Tommy Bildström den 11 mars 2020