Vi ses i Obsan

Annika är 12 år och ljuger om allt. När hennes sommarlovsplaner förvandlas till kaos börjar hon hänga på stan och ljuga ännu mer.

Ibland kan omslagen på böcker lura en. Vi ses i Obsan är en bok som till utseendet inte alls lockade mig men det kan vara en utmaning i sig. Så fort jag öppnade boken var jag fast.

Älskar att ljuga

Annika är 12 år och ljuger om allt. Hon älskar att ljuga och alla i hennes omgivning vet hur mycket hon ljuger. Boken börjar med sommarlovsstart och Annika har planer för sommaren. Till hösten ska hon bli storasyster men den här sommaren är det bara hon, mamma och pappa. Tror hon i alla fall.

Allt blir kaos

Flera veckor för tidigt föds bebisen, på köksgolvet, och allt blir kaos. Mamma och pappa åker till sjukhuset med bebisen och Annika lämnas hemma, ensam på köksgolvet.

När morfar kommer dit försöker han ta hand om Annika. Det går inte så bra, utan Annika tillbringar mycket tid med att hänga runt på stan och lära känna nya personer. Personer som får henne att stjäla och ta hål i öronen och ljuga ännu mer.

Boken är sorglig men glad på samma gång. Jag som läsare kan tycka om Annika men jag kan även bli helt tokig på henne. En väldigt bra och läsvärd bok.

Yummy

Av: Susso, Eva Tipsat av: Åsa Zetterström

Mias liv är inte så kul. Mamma har stuckit, pappa är oftast full. Inga kompisar har hon heller, hon verkar vara den enda som är kvar i stan över sommarlovet. Tills hon träffar Finn.