Vi måste sluta ses på det här sättet

Hanna och Jens möts av en slump. Det blir passion och förälskelse. Hur smart är det när den ena drömmer om att flytta till Paris och den andra stretar på med jobb och småbarn.

Hanna är arton år och går sista året på gymnasiet. Hon är just hemkommen från Paris, en stad dit hon och bästa vännen Märta drömmer om att flytta efter studenten.

Jens är tjugofyra år och har nyligen börjat jobba som personlig assistent. Han är nyseparerad och har en tvåårig dotter som bor hos honom varannan vecka. Hans högsta önskan är att få en sovmorgon.

Passionerat möte

Hanna och Jens möts vid en fullsmockad bardisk och blir nästan osams. De träffas igen på tunnelbanan efter stängningsdags. Då är det helt andra tongångar med mycket skratt. När det är dags att skiljas åt tar Hanna en omväg för att följa Jens hem. De tillbringar en passionerad natt tillsammans.

Tidigt på morgonen åker Jens iväg för att lämna dotterns medicin. Han lämnar Hanna sovande i lägenheten men när han återvänder är hon borta utan att ha lämnat så mycket som ett meddelande efter sig.

Dålig tajming

Hanna och Jens stöter på varandra igen när Jens får jobb som personlig assistent åt Hannas rullstolsburna klasskompis Oskar. Känslorna svallar och att hantera det i en stökig skolmiljö innebär svåra prövningar för båda. Vad är vägen framåt för en förälskelse som egentligen är helt feltajmad?

Vi måste sluta ses på det här sättet är den första bok som Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck har skrivit tillsammans. Boken har vassa dialoger, bitsk humor och ett driv som gör att den inte går att släppa. Inte förrän historien om Jens och Hannas feltajmade förälskelse på ett eller annat sätt har retts ut.

Läs början av boken på smakprov.se (länken öppnas i ett nytt fönster)

Allt jag säger är sant

Av: Bjärbo, Lisa Tipsat av: Annika Edlund

Alicia blir fast inne på skoltoaletten då dörren går i baklås, hon får god tid att tänka över sitt liv. Vad gör hon här? Hon vill ju göra stordåd! Skolan känns plötsligt helt meningslös.

En liten chock

Av: Lindbäck, Johanna Tipsat av: Astrid Wolff Feychting

Gustav hade tre förhoppningar inför gymnasiet:

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Aiste Ornataviciûtê den 19 oktober 2013