Vi håller på med en viktig grej

Ett härligt seriealbum om hur det kan vara att älska Spice Girls mest i hela världen.

Sara går i femman och hela hennes värld förändras av ett kort tv-inslag. Hon får syn på tjejgruppen Spice Girls, som inte liknar något annat hon sett eller hört förut. Helt plötsligt vet hon vem hon är och vad hon vill göra!

Varmt om två mellanstadietjejer

Hon skriver "Spice girls" på armen med spritpenna och hittar en ny kompis, den ett äldre Rebbe, som också förstår precis vad det handlar om. De gör egna danser till musiken, klär ut sig till sina idoler och bygger upp en egen liten fristad från föräldrar, skola och retsamma killar.

Sara Hansson är en av många begåvade svenska serietecknare som använder sig av självbiografiska motiv för att skapa melankoliska, humoristiska tecknade serier med hög igenkänningsfaktor. Hon är också en av programledarna i satiriska radioprogrammet Tankesmedjan i P3.

Berättelsen om Sara och Rebbe innehåller däremot ingen satir utan är ett varmt och härligt seriealbum som står till hundra procent på de två mellanstadieflickornas sida. Konflikten mellan att vilja vara självständig från föräldrarna samtidigt som de absolut inte får finnas längre än ett telefonsamtal är fint fångad. Alla som drabbats av den där speciella förälskelsen i en stor idol känner också igen sig.

 

Sonja Viklund har ett förflutet i Umeåregionen och arbetar nu som chef på Mora bibliotek. Hon är fortfarande en ivrig tipsare på Minabibliotek och du kan läsa mer om henne i den här intervjun.

Jag är ditt fan in i döden

Av: Moodysson, Coco Tipsat av: Anna Sahlén

En ömsint serieberättelse om att älska the Cure och avguda Robert Smith.

 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Sonja Viklund den 9 november 2011