Vattnet drar

En fenomenal rysare i somrig landsbygdsmiljö. En läskig bladvändare om urgamla krafter som väcks till liv och inte låter sig stoppas.

Det är midsommar och nu ska det ske. Det planerade inbrottet i kyrkan. De fem ungdomarna är ute efter madonnan men Victor kan inte släppa ögonen från stenen. Den måste bara med, den sitter som en handske i handen och Victor känner ett omedelbart begär att ta den.

Beroendeframkallande krafter

Urgamla onda krafter väcks till liv och Victor kan inte släppa stenen ifrån sig. Han bär den innanför byxlinningen, den är lätt som aluminium och slät. Varm, ibland het och helt beroendeframkallande.

Krister Svedin har en särskilt god kontakt med djur. Han räddar tiken Tekla som ska föda. Vid en joggingtur nästa dag svimmar han, senare blir han omringad av fåglar. En korp vill lämna en järnspik.

Beate och Celia träffar Estre, Celia blir blixtförälskad och nästan som förhäxad. Kommunalrådet Sonja Hanssons son, Harta, är en gangster med maffiafasoner. Ingen rår på honom.

Fenomenal rysare

Ondskan kryper in under skinnet. Vattnet drar. Vandrarna har väckts till liv. Det är bråttom om de ska kunna stoppas.

Vattnet drar är en fenomenal rysare av debutanten Madeleine Bäck. En läskig och obehaglig bladvändare. Tänk dig tv-serien Jordskott plus Cirkeln av Sara B Elfgren och Mats Strandberg, kombinerat med lite Twin Peaks så har du Vattnet drar. Det här är första delen i en trilogi.

Trailer för boken från förlaget Natur & kultur

Cirkeln

Av: Strandberg, Mats Tipsat av: Anna Sahlén

Det börjar hända underliga saker för några gymnasieelever i den lilla staden Engelsfors, en sömnig bruksstad någonstans i Mellansverige.

Den femte systern

Av: Sandén, Mårten Tipsat av: Annika Edlund

Ondskefull satanism i rysande skräckgotisk prolog. Patron Karmelius försöker via sina döttrar öppna helvetets port. Han är nära att lyckas men avbryts och blir istället avrättad.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 6 juli 2016