Var är Alaska?

Miles Halter lämnar ett trist, ensamt liv på high school bakom sig och anländer till internatskolan Culver Creek i Alabama en tryckande het dag strax före terminens början.

Inom loppet av något dygn har han fått ett nytt namn (Bullen), träffat världens vackraste och vildaste tjej (Alaska), fått en ny vän (Översten) och hamnat i en sjö med armarna fasttejpade mot kroppen. Miles vill inte åka hem.

En omtumlande tillvaro

Livet på Culver Creek bygger på vänskap, fiendskap och ständiga brott mot skolans stränga regelverk. Alaska är drottningen av practical jokes, och Miles blir indragen i det ena hysset efter det andra. Känslorna för Alaska pendlar i samma takt som hennes humörsvängningar, men åtrån avtar inte.

Miles stora intresse är kända personers sista ord i livet, han kan citera de flesta som finns nedtecknade. Men det finns några sista ord han aldrig kommer att få reda på.

Var är Alaska? av John Green har jämförts med J. D. Salingers Räddaren i nöden och fått stor uppmärksamhet i USA. Den har en skön, torrt humoristisk ton, och som läsare försätts du i en stämning du ogärna vill ta dig ur.