Våra kemiska hjärtan

En bitterljuv kärlekshistoria som är lite utöver det vanliga.

Henry Page är en obotlig romantiker som aldrig upplevt kärlek. När Grace kliver in i hans liv förändras allt, men han blir inte klok på henne. Hon går med käpp, har för stora kläder och duschar alltför sällan. Dessutom är hon inte särskilt trevlig. Men hon söker sig till honom och han faller för henne. Henry är förälskad men Grace är mest taskig mot honom.

Den stora frågan

Vad är kärlek egentligen? Är det som Henrys äldre syster, neurologen, säger? Att kärlek är en kemisk reaktion i hjärnan som är nödvändig för att människor ska fortplanta sig. Eller är Henrys version av kärlek den rätta?

Henry kan inte få Grace ur huvudet trots att hon gör att han mår oändligt dåligt. Kanske finns det en tredje beskrivning som stämmer. Att kärlek är en kraft som får dig att vilja växa.

En pärla att sträckläsa

Jag var helt tagen av den här boken och sträckläste den. Jag led med stackars Henry, tänkte att han borde rycka upp sig och skrattade ibland. Och ibland var det bara sorgligt. Berättelsen väcker många tankar om vad en relation är och varför du har den.

Gillar du John Greens böcker så har du en liten pärla här som du inte bör missa. Boken finns också på engelska.

Läs också

  1. Var är Alaska?

    Av: Green, John Tipsat av: Anna-Lena Hedman

    Miles Halter lämnar ett trist, ensamt liv på high school bakom sig och anländer till internatskolan Culver Creek i Alabama en tryckande het dag strax före terminens början.