Världens sämsta syster

En rolig, kul, känslosam och fin bok med härliga bilder

Den här boken handlar om Dani som egentligen heter Danica efter en dansk båt som hennes mamma åkte till Danmark med när hon skulle inseminera sig. Dani har alltså en donator och inte en pappa (säger hennes mamma) och det finns en enda sak Dani vill och det är att få ett syskon. Hon tjatar, bönar och ber men inget biter på mamma. 

Ny skola

En dag berättar mamma att hon träffat en man på dejtingappen Tinder som heter Björn och nu är de tydligen ihop. Dani hoppas innerligt att de ska göra slut, för varför skulle mamma ens vilja vara ihop med någon som har så ful mössa och som har hummusrester i skägget? Men tiden går och plötsligt flyttar de ihop med honom och hans konstiga tonårsson och verkligen allt ställs på sin spets. 

Nu bor Dani sex spårvagns-hållplatser bort från sin bästis och börjar i en ny skola. Det är så många olika tankar och känslor som snurrar runt. Och är det inte lite väl märkligt att den där killen Elton i klassen är så himla lik henne själv? Att han har två mammor måste väl dessutom innebära att han också har en donator? Och det i sin tur kan väl bara betyda en enda sak, det vill säga att han är hennes efterlängtade syskon. Eller?

En rolig, kul, känslosam och fin bok med härliga bilder. Jag tyckte mycket om att det var flera teman som dök upp - bonusfamilj, donatorer, kompisrelationer, längtan och sorg efter syskon och att vara 12 år i världen. Jag tyckte supermycket om den!

Fler tips

  1. Tolv

    Av: Bjärbo, Lisa Tipsat av: Anna Sahlén

    Om tolv tolvåringar och deras vardag och hemligheter.