Världar under vatten

En superbra bok som gör tipsaren glad. Flera bra berättelser i en bok, om tonåringars vardag.

Tilda och hennes mamma ska på en auktion, men Tilda vill inte följa med. Hennes pappa och brorsa är redan där. När de kommer fram ser Tilda lakritsstängerna, men hon är inte sugen på dem. Hon är sur för att hon behövde följa med.

Syskonbråk

Sedan ser hon sin brorsa Filip. Han står vid ett bord där det är en massa grejer, till exempel askkoppar, skålar och porslinsfigurer. Tilda går fram och lyfter upp en vit askkopp. Hon och hennes brorsa börjar tjafsa om den och Tilda blir sur.

Hon och mamma åker hem. Filip och pappa stannar kvar ett tag till. När Tilda kommer hem går hon in till sitt rum. Efter ett tag kommer hennes brorsa hem och går direkt upp till hennes rum. Han kastar åt henne askkoppen. Tilda blir sur och smäller igen dörren.

Flera bra berättelser i en bok

Jag tycker Världar under vatten är superbra för jag blir glad när jag läser den. Boken innehåller flera berättelser och alla är roliga på olika sätt. Oftast handlar berättelserna om vardagliga saker som kan hända i livet, särskilt för tonåringar. Det är därför jag tycker att den är så bra.

De som gillar att skratta och vet vad många ord betyder kommer gilla den här boken.

Läs också

  1. Blink, blink med stjärnan

    Av: Olsson, Ingrid Tipsat av: Emma Sigvardsson

    Korta berättelser om stora och viktiga ögonblick. En bok att läsa många gånger, som får läsaren att fundera vidare.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Alice Sandström Wållberg den 9 november 2020