Välj rätt hund

Går du i hundtankar men tvekar om vilken ras du ska välja? Då är det här hundboken för dig.

Bokens utgångspunkt är att det finns en hund för varje person och en människa för varje hund, det gäller bara att välja rätt utifrån både sina egna och hundens grundförutsättningar.
 
Varje hundras är framavlad av människan för att användas på ett visst sätt inom ett specifikt användningsområde. Och alla människor är olika – vissa är riktiga soffpotatisar som mest vill ha en liten hundkompis att mysa med, medan andra är veritabla sportdårar som vill ha en pigg träningspartner i motionsspåret.
 
Här presenteras 220 olika hundraser i ett lättöverskådligt schema, indelade i grupper utifrån deras ursprungliga användningsområde.
 
Alla hundraser gås igenom med avseende på hundens behov, mentalitet, pälsvård, inlärningsförmåga, rasspecifik information om fysik och eventuella sjukdomar samt ägarens livsstil och intressen. I den nya utökade upplagan från 2007 finns också ett avsnitt om hundar och barn och hur man som barnfamilj ska tänka kring hundvalet när man har barn i olika åldrar.
 
Boken innehåller dessutom en avdelning med råd och tips för den nyblivna hundägaren om hundens utveckling från valp till vuxen och om dess skötsel och utfodring. Här kan man läsa om valpens inlärning och prägling och om lydnadsträning med mera.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Astrid Wolff Feychting den 4 oktober 2007