Väck läshungern!

En alldeles underbar bok för alla som har barn i sin närhet och vill väcka deras läshunger. Att läsa och lyssna till berättelser får oss att tänka, känna och förstå oss själva och andra bättre.

Ann-Marie Körling berättar personligt och utan pekpinnar om att sänka trösklarna till litteraturen och om att väcka läslusten hos barn.

Börja läs redan för din bebis i magen. "Din röst. Din närvaro. Dina rörelser. Barnet läser dig. Du läser barnet. Gör det ihop. Öppna en bok. Det börjar där." Så skriver den före detta läsambassadören.

Till att börja med betonar Ann-Marie Körling hur viktigt det är att vi vuxna läser så att det syns. Att vi visar att vi själva läser för att det är roligt. Samtidigt visar vi att texter kan vara utmanande och underhållande, och att de kan få igång fantasi och kreativitet.

Tips och råd

Boken innehåller massor av anekdoter, tips och råd och man vibrerar till slut av lust att hugga närmaste barn att få läsa för. Läs tillsammans, läs så att det hörs och syns. Öppna läsandets och böckernas värld!

Dels för att det är viktigt och bra för hela livet men också för att det är så himla roligt och gemensamhetsskapande, och livgivande. Tänk så många bokvänner vi får tillsammans. Så många nya tankar och infallsvinklar, underbart.

Ett gott nytt läs-år

Tre böcker om dagen är ett bra motto. En klassiker, en ny och en som barnet får välja själv. Det blir tusen böcker på ett år, och nu har ett nytt år just börjat.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 7 januari 2019