Utsikt från livets planet

Lennart kallas Lordi. Han gillar rosa och prinsesstårta. Lordis familj är en rätt vanlig, bra familj. Det är bråk ibland men oftast är det okej. I loggboken skriver han om sina drömmar, om skolan och om att stå på händer på toppen av en pyramid.

Lennart bor med mamma, pappa, storasyster Inez och lillebror Ernst. Två husdjur har de också, Spindelkvinnan och Herr Muffin. Loggboken som Lennart skriver i är egentligen syrrans dagbok. Som han har snott, men det vet hon inte om såklart. Annars hade Lennart Lordi inte kunnat skriva sin loggbok.

Att stå på händer och mobbning

Lordi önskar att han kunde stå på händer så att han kunde göra precis som sin coola farbror. Stå på händer högst upp på en av Egyptens pyramider. Med solbrillor på, tänk, det skulle vara häftigt. Så Lordi tränar och tränar. Och lyckas - inte. Men nästan.

I klassen börjar en ny kille, F Sörensen. Han är från Danmark och har en rödvit ryggsäck som Bobban och hans gäng inte gillar. De gillar inte F Sörensen över huvudtaget. Då säger Lennart Lordi ifrån. Han kaxar sig och hotar med brorsan Ernst. Smart drag.

Sedan blir det lite sorgligt när Herr Muffin dör. Men också väldigt mysigt med finaste Maria som springer snabbast i hela skolan och är från Kenya. Väldigt roligt blir det när hela klassen åker glasslåda på julavslutningen.

Lennart Lordis loggbok är en bok att känna igen sig i, med bråk, fniss och mycket pirr.

Tove Berggren är barnboksdebutant och bor i Göteborg. Hon är utbildad skrivpedagog och fotbollstränare. Lennart Lordis andra loggbok kommer under våren 2013 och heter Nödsignal från Horisonten.

Elva år på jorden

Av: Olsson, Lotta Tipsat av: Annika Edlund

Lisa Bengtsson älskar att skriva, är proffs på att göra marängsviss men fullkomligt värdelös på syslöjd. Det tycker i varje fall Syfröken.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 20 mars 2013