Ut i det vilda

Tamkatten Rost ger sig ut i stora skogen och dras in i kampen mellan vildkatternas fyra klaner. Läs en spännande fantasy-berättelse om mod, bedrägeri och vänskap.

Tamkatten Rost går till den stora skogen och blir attackerad av en lärling, en vildkatt. Rost lyckas hålla stånd mot lärlingen, och då kommer lärlingens mentor som heter Lejonhjärta. Lejonhjärta ser att Rost kan slåss och frågar om han vill gå med i Åsklanen. Rost säger ja och får namnet Eldtass.

Kamp mellan klaner

Det finns fyra katt-klaner i skogen: Åsklanen, Vindklanen, Flodklanen och Skuggklanen. Skuggklanen har en ny ledare som vill erövra alla andra klaners jaktmarker. Vindklanen är redan besegrade och Flodklanen har gett dem tillstånd att jaga på deras marker, så den enda klanen som kan stå upp mot Skuggklanen är Åsklanen.

Boken är bra därför att det finns spänning, mod, bedrägeri och vänskap. Rost är också en bra karaktär i det att han vill ha spänning i sitt liv men förstår inte konsekvenserna.

Boken är 308 sidor lång så jag tror att den som är 11+ skulle gilla den.

Redwall

Av: Jacques, Brian Tipsat av: Andrea Ejelöv

Den här boken har allt! Första boken om Redwall, Cluny Gisslaren, innehåller spänning, vänskap, svek, krig, kärlek och mod.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Jacob den 28 september 2016