Två soldater

Tre fångar rymmer från Aspsås anstalt och får med sig en väktare som gisslan. Då börjar en jakt på liv och död för Evert Grens och hans medarbetare. Men problemen ligger djupare än så.

Gabriel och Leon är två 18-åriga grabbar från Råby, en fiktiv förort till Stockholm. Där är det ungdomsgängen som styr. Leon och Gabriel har sedan 9 år tillbaka sakta men säkert jobbat sig upp i hierarkin genom grova brott och fängelsestraff.

Inga avhoppare

Allt kulminerar när Leon rymmer från Aspsås anstalt med två kumpaner och får med sig en väktare som gisslan som han till slut tar död på. Samtidigt har Gabriel blivit förälskad och ska bli pappa men man får ju aldrig svika sina bröder i gänget, särskilt inte Leon. I gänget gäller särskilda regler. Man kan inte bara hoppa av. Det gör man bara en gång.

Det här är en otroligt bra roman om gängens psykologi och polisens maktlöshet. Sätter igång mycket tankar om hur vårt samhälle och rättsväsende fungerar och hur människans psyke är funtat. Jag älskar Roslund och Hellström.


 

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Helen Forsberg den 10 september 2012