Trollkarlens hustru

Kejsaren skickar iväg Emmeline och hennes berömda make till Algeriet på ett särskilt uppdrag. Frågan är bara om de kommer att lyckas.

Året är 1856. Den berömda trollkarlen och illusionisten Henri Lambert blir ombedd av kejsare Napoleon att åka till Algeriet för Frankrikes räkning. Livet vänds upp och ner för hans hustru Emmeline.

Emmeline kommer från en enkel bakgrund och bara att träffa Napoleon och det franska hovet är en stor omställning. Hon trivs inte i den miljön, men kan inte förneka att hon blir smickrad när den karismatiska överste Deniau visar intresse för henne. Han ska följa med paret Lambert till Algeriet och hjälpa Henri med kejsarens uppdrag.

Ett helt nytt land

Inget kunde ha förberett Emmeline inför ankomsten till Algeriet och hon faller handlöst för det nya landet. Till en början överväldigas hon av alla nya intryck och överstens fortsatta intresse, särskilt eftersom Henri är fullt upptagen med sitt uppdrag. Men snart märker Emmeline hur översten manipulerar både henne och Henri.

När Emmeline inser hur farligt uppdraget kan bli måste hon fatta ett beslut. Ska hon vara tyst och låta sin make utnyttjas så till den grad att han kanske mister livet? Eller ska hon göra det som hon vet är rätt?

Trollkarlens hustru rekommenderas till dig som gillar historiska romaner som utspelar sig i miljöer som inte är engelska.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Andrea Ejelöv den 3 augusti 2018