Tre sekunder

Tre sekunder är den tid det tar att dö, det vet Paula, huvupersonen i boken Tre sekunder. En bok som är så spännande att du inte kommer att kunna lägga undan den förrän du läst ut den.

Det här är den femte deckaren från skrivarduon Anders Roslund & Börge Hellström. Jag har med stor behållning läst alla deras böcker, och tycker att denna är deras hittills bästa. Tre sekunder är mycket spännande och jag sträckläste i stort sett den nästan 600 sidor tjocka boken.
 
Piet Hoffmann som kallas Paula är en före detta kriminiell som sedan nio år jobbar som infiltratör åt polisen, han ska infiltrera polska maffian. Han är också en kärleksfull familjefar med två små barn som han till varje pris vill skydda. 
Han ska som medlem i polska maffian skickas i fängelse för att ta kontrollen över knarkaffärerna och på samma gång förse den svenska polisen med bevis mot maffian.
 
Han inser att han från den stund han sätter foten i fängelset är ensam, han kan inte lita på någon. Blir  han avslöjad kommer han att mördas av maffian även inne på fängelset, och polisen kommer att förneka all kännedom om honom.
 

Vi får också träffa kommissare Ewert Greens igen, och jag undrar, ska han packa ihop kassettbanden och sluta lyssna på Siw Malmkvist?

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Birgit Lindgren den 15 juni 2009