Trasig soppa

Uppdykandet av ett oväntat fotografi blir början till en fantastiskt fin, spännande och varm berättelse om en stark tjej som slåss med en stor saknad.


Två år har gått sedan Rowans storebror Jack drunknade, men Rowans liv är fortfarande inget annat än en enda stor röra. Hålet efter Jack är gigantiskt och Rowans föräldrar klarar inte längre av att leva tillsammans. Pappa syns sällan till och mamma är så deprimerad att hon knappt tar sig ur sängen på morgonen. Kvar blir Rowan som ensam måste ta hand om lillasyster Stroma.

När det oväntade sker

En oväntad händelse ruskar plötsligt om Rowans liv: en främmande kille i affären trycker ett fotonegativ i Rowans hand och påstår att det är hennes, att hon tappat det. Rowan har aldrig sett negativet förut men tar ändå emot det eftersom killen envisas. Detta får oanade konsekvenser.

Plötsligt dyker Bee upp i Rowans liv. Bee som är lika gammal som Jack skulle ha varit, Bee som Rowan ser upp till och Bee som tillsammans med hennes familj gör livet lite enklare att leva. Men när negativet är framkallat får Rowan en chock. Bilden föreställer ingen annan än Jack. Det är den bästa bild av sin bror som Rowan någonsin sett. Men hur är det möjligt? Var kommer bilden ifrån och hur mycket vet egentligen Bee?

Frågor utan svar

Rowans huvud är fullt av frågor utan svar och hon måste kämpa för att hålla fasaden om att allt är okej på plats. Men till vilket pris? För att göra allting ännu mer komplicerat har Rowan dessutom jättesvårt att sluta tänka på Harper, killen från affären. Harper verkar dyka upp överallt och när Rowan är tillsammans med honom är det svårt att tänka på något annat.

Trasig soppa är fylld med en underbar blandning av sorg, kärlek och värme. Dessutom är det en otroligt spännande bok. Trasig soppa är Jenny Valentines andra ungdomsbok på svenska. Hennes första bok heter Hitta Violet Park och även den är riktigt bra.