Tröja nummer 7

Tänk att få spela i Manchester United. Det är Jimmys stora dröm. När talangscouten väljer ut honom blir han överlycklig. Men det är svårare än han tror att bli en bra fotbollsspelare.

Jimmy Beach är en engelsk kille som drömmer om att bli fotbollsproffs. Hans favoritlag är Manchester United. Överallt i Jimmys rum hänger affischer med fotbollsstjärnor som har spelat för det laget.

Hans idoler är de spelare som har haft tröja nummer sju, till exempel David Beckham och Cristiano Ronaldo. Ibland låtsas Jimmy att han kan prata med sina idoler. Om något går fel när han spelar brukar han be dem om råd.

Att bli utvald

När Jimmy är nio år kommer en talangscout från Manchester United och tittar på när hans pojklag spelar. Jimmy är nervös men efter matchen frågar talangscouten hans pappa om Jimmy vill provträna med dem. Fantastiskt.

Efter att ha provtränat ett par gånger får Jimmy börja i Manchester Uniteds fotbollsakademi. Han älskar det men det är inte lätt. Jimmy tänker för mycket på att själv göra mål. Tränaren säger att om han inte skärper sig kan han inte vara kvar.

Lättläst för fotbollsfantaster

Tröja nummer 7 är en perfekt bok för dig som älskar fotboll. Det är en spännande berättelse om Jimmy och hur det går för honom i Manchester Uniteds fotbollsakademi. Dessutom får du läsa om några av de stora kända fotbollsproffsen genom tiderna.

Boken är lättläst och har fina svartvita illustrationer. För dig som är nio år och uppåt.

Mot nya mål

Av: Ringtved, Glenn Tipsat av: Åsa Zetterström

Det är inte kul att flytta från sina kompisar och fotbollslaget. 12-åriga Erik blir jätteledsen när hela familjen måste flytta till Spanien på grund av pappas jobb.

Biljana är bäst!

Av: Jonols, Martin Tipsat av: Annika Edlund

Det är inte lätt att vara Biljana. Att bli sviken av kompisar, att se sin pappa deppa och att vara olyckligt kär i Daniel med dreadlocks. Men Biljana ger inte upp.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Åsa Zetterström den 4 mars 2014