Torsdagsbarn

En perfekt bokcirkelbok där varenda detalj är betydelsefull och tänkvärd.

Fyraårige Tin Flute begravs i ett jordskred och hans syster Harper får skulden för att inte ha tagit hand om honom som hon lovat.

Gräver tunnlar

Tin överlever, men olyckan gör honom besatt av att gräva i jorden. Och han är bra på det. Till slut har han utarbetat ett milsvitt tunnelsystem under jord, och bosätter sig i det. Men vad är hans avsikter?

Mörk men hoppfull

Det är Harper som berättar och funderar och resonerar kring Tins, men också kring den övriga familjens, öde. Det är 1930-tal, depressionen sprider sig ända ut på den australiska landsbygden och sipprar in genom brädorna i familjen Flutes ruckel.

Tins olycka är inte bara början på boken, utan även början på eländet - men det finns inget ont som inte för något gott med sig. Och detta är trots allt en ljus berättelse, som lämnar ett bestående intryck och en känsla av hopp.

Tål att läsas om

Torsdagsbarn blev ALMA-pristagaren Sonya Hartnetts internationella genombrott, och är enligt många hennes bästa bok hittills - jag håller med. Den är ärlig och berättad med ett språk man bara njuter av. Inget tas för givet, ingenting är enkelt och allt har minst två sidor - därför upptäcker man något nytt varje gång man läser den. Själv har jag läst den sju gånger och inte tröttnat ännu!

En perfekt bokcirkelbok!
Läsguide finns att ladda ner på www.atriumforlag.se/boksamtal