Tjuven på Highland Falcon

Harrison tvingas med på en tågresa och tänker att det blir riktig tråkigt. Han kunde inte ha haft mer fel. Tillsammans med tågets fripassagerare försöker han lösa mysteriet med alla smycken som försvinner.

Harrison Beck tvingas följa med sin morbror på en fyra dagar lång tågresa. Morbror Nat är journalist. Nu ska han dokumentera det kungliga ångtåget Highland Falcons sista resa. Harrison önskar mest att han fått stanna hemma.

En fripassagerare

Resan kommer bli tråkig, det är Harrison säker på. Han är inte intresserad av kändisar, kungligheter eller tåg. Men så upptäcker han att det finns ett annat barn på tåget. Lokförarens dotter Lenny har smugit ombord som fripassagerare.

Värdefulla smycken börjar försvinna på Highland Falcon. Då bestämmer sig Harrison och Lenny för att lösa mysteriet. Frågan är bara - hur ska de hinna lista ut vem tjuven är innan tågresan når sitt slut? Utan att avslöja att Lenny finns ombord?

Första delen i en serie

Det här är en spännande och charmig detektivhistoria. Boken har många roliga bilder. Kan du lägga ihop ledtrådarna och lösa mysteriet innan Harrison och Lenny?

Tjuven på Highland Falcon är första delen i bok-serien Det stora tågäventyret.

Läs också

  1. Hitta Tjina!

    Av: Nilsson, Moni Tipsat av: Annika Edlund

    Saga, Tjina och Svante är bästa vänner, men nu har något så hemskt hänt. Tjina har försvunnit! Utan ett spår.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Emma Sigvardsson den 17 mars 2021