Tistelblomman

Spännande och spöklik berättelse om ett par som flyttar in i ett gammalt skotskt hus med otäckt rykte.

I den tredje fristående boken om Maja Grå flyttar hon till Skottland tillsammans med pojkvännen Jack Winter. De har lämnat Oxford och dess hemska händelser bakom sig. Kanske är det äntligen dags för lite trygghet och en normal tillvaro.

Onda aningar

Medan Maja besöker Sverige har hennes pojkvän, konstnären Jack Winter, flyttat in i ett gammalt kråkslott på den skottländska landsbygden. Huset går under benämningen "Tistelblomman" och har ett dåligt rykte i byn Barnick. De allra flesta är livrädda för stället, men ingen vill säga varför.

Maja flyttar in och känner med en gång att det vilar något osaligt över Tistelblomman. Men Jack verkar trivas bra. När Maja blir lämnad ensam under några dagar drabbas hon av onda aningar. Hennes sjätte sinne visar henne bilder hon inte alls vill se och relationen till Jack skakas i grunden.

Det förflutna återvänder

Hon fortsätter fråga ut omgivningen om huset. Motvilligt växer dess historia fram. Allt mer tyder på att det förflutna verkar ha kommit tillbaka för att hemsöka den som sätter sin fot i Tistelblomman.

En spännande och spöklik berättelse. Ett nedgånget hus, ensligt beläget med skotska hedar inpå knuten är en perfekt miljö för denna skräckromantiska historia.

Döden på en blek häst

Av: Hellberg, Amanda Tipsat av: Anna Sahlén

En skräckblandad mordhistoria som passar bra att krypa upp i soffhörnet med.

Styggelsen

Av: Hellberg, Amanda Tipsat av: Anna Sahlén

Finlandssvenska Singas livsöde blir mörkt. Hon är synsk och hennes sällsamma förmåga blir brutalt utnyttjad.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 25 februari 2012