Tinsel and lights

Tracey Thorn är sannolikt mest bekant för omvärlden som ena halvan av Everything but the girl. Den senaste skivan i eget namn är en uppfriskande otraditionell julskiva.

Ett par egenskrivna låtar finns med på Tinsel and lights, samt en riktig julklassiker. I övrigt består albumet av en väl vald samling melodier hämtade från bland andra Dolly Parton, Ron Sexsmith och Jack White.

Fritt från sliskigheter

Det förekommer förvisso några bjällror på ett ställe, men i övrigt är det befriande fritt från snöknarr, glittrande ögon och sliskigt knäck-käckt. En jul som inte tränger sig på. Här ryms till och med melankolin som tenderar att krypa sig på i juletider. Särskilt som min gamla favorit, Joni Mitchells ljuvliga skapelse "River", finns med.

Avslappnat tempo

Det här är en skiva som passar utmärkt för såväl glöggminglet och paketinslagningsracet som den där stunden av plötslig stillhet när kaoset lagt sig för en stund och du sjunker ner i soffan för att kolla om det finns något kvar i chokladasken. Med Tinsel and lights i högtalarna ger Tracey Thorns säkra och behagliga röst garantier för en skön jul i lagom tempo.

Tinsel and lights på Spotify.

Här berättar Tracey Thorn själv om inspelningen av albumet:

 

Alternativ julmusik

Skrivet av: Anette Lindström

Den påbörjar sin attack redan i november. Lite försiktigt först, som om den förstår att den ännu ska hålla sig lite i bakgrunden. Men snart tilltar den i styrka och tar inom kort fullständigt över tillvaron. Vi pratar naturligtvis om julmusiken.

Patient

Av: Watt, Ben Tipsat av: Anna Sahlén

En självbiografisk och känsloväckande berättelse om hur mötet med sjukdom och dödlighet kan göra livet mer närvarande.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anette Lindström den 17 december 2012