Till offer åt Molok

En människotumme hittas i en björnmage. Det blir upptakten till en spännande mordutredning.

Det var nog många som ropade "Äntligen!" när Åsa Larssons femte bok med kammaråklagare Rebecka Martinsson kom ut efter att ha varit förhandserbjuden i ungefär ett år.

Värd att vänta på

Under den tiden har den tekniska utvecklingen spelat oss otåliga deckarläsare i händerna. Boken finns också som e-bok, så det gick lätt att komma först i kön. Var den värd att vänta på? Jag tycker det.

Miljön är som vanligt Kiruna med omnejd, där Rebecka Martinsson nu jobbar som kammaråklagare och bor ensam i huset hon ärvt efter sin farmor. Livet rullar på, kan man säga.

Rafflande upplösning

Så hittar man resterna av en människotumme i magen på en björn. Någon månad senare sker ett tämligen  blodigt mord på en kvinna. Det är bara början och vi förväntar oss att det något udda deckarparet Rebecka Martinson och Anna-Maria Mella ska lösa fallet.

Rebecka blir bortkopplad från utredningen men nystar vidare i fallet som visar sig ha kopplingar både med nyligen inträffade olyckor och bakåt i tiden. Som vanligt är upplösningen rafflande och jag lägger boken – i mitt fall surfplattan - ifrån mig med en nöjd suck.

Guds starka arm

Av: Larsson, Åsa Tipsat av: Helen Forsberg

Året är 1914. Arvid Karlsson är municipalsamhället Kirunas främste elektricitetsinstallatör. Han är också en ganska brutal make. En morgon hittas Arvid Karlsson död. Slagen i huvudet med en hammare medan han sov. Det blir kronolänsman Björnfots uppgift att finna den skyldige.

Svart stig

Av: Larsson, Åsa Tipsat av: NN

Tredje deckaren med Rebecka Martinsson i huvudrollen, eller egentligen kan man säga att det är Kiruna som är i huvudrollen.

Till dess din vrede upphör

Av: Larsson, Åsa Tipsat av: Anna Sahlén

Läsvärd deckare där dödliga hemligheter vilar i en fjällsjö.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Astrid Jonsson den 16 april 2012