Till dess din vrede upphör

Läsvärd deckare där dödliga hemligheter vilar i en fjällsjö.

De två ungdomarna Simon och Wilma blir mördade under en dykning i sjön Vittangijärvi. Trots att de varit noga med att inte berätta var de skulle dyka visste någon och väntade på dem. Hemligheter och skvaller visar sig vara livsfarliga när det förflutna hotar flyta upp till ytan.

Välskriven och spännande

När Wilma hittas i en älv vid Pirttilahti tror polisen först att det handlar om en dykolycka men det visar sig snart att det inte är så. Åklagaren Rebecka Martinsson och polisen Anna-Maria Mella börjar nysta i fallet. Utredningen pekar mot en familj som många är rädda för. Anna-Maria Mella får snart klart för sig varför när hon själv blir utsatt för deras hotfulla metoder.

Till dess din vrede upphör är en välskriven deckarroman. Den är spännande, inkännande och berättas med ett vackert språk. Den norrbottniska naturen och lynnet hos karaktärerna präglar historien på ett väl avvägt sätt.

Skumtimmen

Av: Theorin, Johan Tipsat av: Kristina Andersson

När Jens är 6 år försvinner han spårlöst från Alvaret på Öland. Dimman ligger tjock. Trots intensivt letande återfinns aldrig kroppen.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Anna Sahlén den 27 juni 2011