Tid att dö

Rose och Joshua drivs av tanken att hitta sina föräldrar som försvann för några år sedan. Samtidigt händer förfärliga saker, två ungdomar mördas med kort mellanrum. Båda verkar ha någon koppling till Rose.

Rose lever ett tråkigt och anonymt liv med sin mormor. Hon otrivs i skolan och hemma och saknar sin styvbror Joshua som hon inte har träffat på fem år.

Vad hände med föräldrarna?

Mest av allt saknar hon sin mamma och sin styvfar som också plötsligt försvann. Ingen vet vad som hände eller varför de försvann. Rose tror att de är döda men det tror Joshua definitivt inte. Han är övertygad om att föräldrarna finns någonstans och han söker sanningen. I hemlighet tar styvsyskonen kontakt med varandra.

Mord

När Rose är på väg för att träffa Joshua händer något förfärligt. Hon blir vittne till ett mord på en kille i hennes skola. Som hon just pratat med. Ett par dagar senare sker ytterligare ett mord i Roses närhet. Den mördade killens flickvän hittas död på en kyrkogård och Rose hade just stämt träff med henne.

Polisen hittar inga spår och Rose, som har sina misstankar, följer sina egna trådar. Under tiden fortsätter Joshua jakten på deras föräldrar. Plötsligt finns det flera gemensamma nämnare. Det kanske inte var en slump att Rose hela tiden var i närheten av de mördade.

Jakten leder dem till mördarens anteckningar och de verkar till slut komma några steg närmare sina föräldrar.

Tid att dö är första delen av fyra i en thrillerserie för unga, En mördares anteckningar. Anne Cassidy har tidigare skrivit flera lysande thrillers för unga vuxna. Den här är ruggigt bra. Något för dig som är 14 år och uppåt.

 

Glöm mig inte

Av: Cassidy, Anne Tipsat av: Annika Edlund

Gillar du Christina Wahldéns böcker? Då är det dags att pröva en bok av den brittiska författaren Anne Cassidy. Glöm mig inte är en verklighetsrysare och riktig bladvändare.

Oskyldiga

Av: Cassidy, Anne Tipsat av: Tove Larsson

Ali, Hannah, Jackson och Stephen räddar en kille i deras parallellklass från att ta självmord. Några veckor efter det är han spårlöst försvunnen. Endast Ali, Jackson och Stephen vet var han är.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Annika Edlund den 6 februari 2013