Three billboards outside Ebbing, Missouri

En mörk, komisk thriller om en mor som inte nöjer sig med polisens insats för att hitta dotterns mördare. Helt lysande insats av Frances McDormand som den sörjande Milred.

Milred bor i en liten småstad i Missouri, USA. Hennes dotter Angela har blivit brutalt våldtagen och mördad för en tid sedan. Milred tycker dock att polisen inte gjort tillräckligt för att hitta den skyldiga.

När hon kör förbi tre oanvända anslagstavlor får Milred en idé. Hon hyr annonsplats och sätter upp affischer med nedlåtande texter om polisen. Det faller inte i god jord, varken hos rättsväsendet eller befolkningen i bygden.

Drama, thriller och komedi

I filmen får vi också följa polischefen Bills vedermödor och hans kamp mot cancer, som han håller hemlig för närstående och kollegor. Där finns också den våldsamma och modersbundna polismannen Jason, som inte direkt jobbar efter regelboken.

Även om filmen har en nattsvart och stundtals våldsam inramning lyser komiken igenom. Blandningen av drama, thriller och komedi blir ändå aldrig osmaklig och explicit utan gör att filmen får extra dimensioner. Det blir väldigt tydligt att det inte finns några vinnare i den här historien.

Oscarsbelönad

Skådespelarinsatserna är ypperliga. Fram för allt från Frances McDormand som den tärda men handlingskraftiga Milred. Hon tar över varje scen hon medverkar i och fick också en Oscarstatyett för sin rollpresentation. Den här filmen är ett mycket sevärt guldkorn utan egentliga brister, men filmens 15-årsgräns är befogad.

Mer om film

  1. Film

    Biblioteken har DVD-film för utlån.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Gustav Burman den 20 september 2021