The shining

En bok som ger läsaren gåshud på armarna. För dig som vill läsa något spännande och läskigt, eller som helt enkelt älskar Stephen Kings böcker.

The Shining handlar om Jack Torrance som ska sköta om ett hotell under vintern medan det är stängt. Med sig har han sin fru Wendy och sin femåriga son Danny som har ett sjätte sinne och märker att det är något konstigt med hotellet.

Läsaren får följa hur Jack långsamt blir uppslukad av hotellets ondska och hur han själv långsamt blir galen.

Boken kan upplevas som lite trög i början och det tar ett tag innan läsaren får känna på den spännande delen av boken. Allt blir dock värt det när du har läst ut den, med gåshud på armarna. Mot slutet av boken är i alla fall jag som fastklistrad, och kan inte lägga ner den förrän jag har läst nästa sida, och nästa. Jag var bara tvungen att få veta vad som skulle hända.

The Shining är skriven av Stephen King som är känd för sina skräck-, deckar- och thrillerböcker. Jag rekommenderar den verkligen till dig som gillar spännande eller läskiga böcker. Den passar förstås också dig som är Stephen King-fan och vill läsa ett av hans mest kända verk.

Målgrupp:

Ämnesord

Tipsat av: Kamilla Shtieba den 1 november 2017