The sculptor

David Smith är en skulptör som kämpar i motvind. En dag får han ett erbjudande på liv och död.

David Smith känner sig misslyckad som konstnär. Han kämpar för att slå sig fram i New York men har lyckats göra sig ovän med sin senaste mecenat, fått sparken från sitt jobb och kommer snart att förlora sin bostad. Han har ingen familj längre och tycker själv att han är socialt inkompetent.

Ger sitt liv för konsten

Han är beredd att ge sig liv för konsten. När hans döda morbror Harry dyker upp på en diner tar han David på orden. Harry är Döden i mänsklig skepnad och David får 200 dagar att leva och en enastående möjlighet att skulptera.

Även efter att ha gjort en överenskommelse med Döden går livet vidare som vanligt. Människorna runtom förändras inte nämnvärt och även David har kvar sina egenheter.

När han mår som sämst träffar han också Meg. En aspirerande skådespelerska som bär sina känslor på utsidan. David blir genast förälskad.

Tog fem år

The sculptor är både en realistisk och fantasifull serieroman om liv, död, konst och kärlek. Den undersöker dynamiken mellan människans faktiska obetydlighet och hennes inneboende önskan om göra sig odödlig.

Scott McCloud ägnade fem år till att färdigsställa The sculptor. Han har tidigare skrivit och tecknat några välkända faktaböcker om serier Understanding Comics, på svenska Serier, den osynliga konsten, Reinventing comics, and Making comics.